Resto Quality Kocioł Warzelny Parowy Z Grzaniem Pośrednim , Okrągły 500 L Maks. Zużycie Pary ~170 Kg/H 1290X1240X1180mm Rqk-501Nr

50 902,32

Opis

Resto Quality Kocioł Warzelny Parowy Z Grzaniem Pośrednim , Okrągły 500 L Maks. Zużycie Pary ~170 Kg/H 1290X1240X1180mm Rqk-501Nr

Opis: Profesjonalny i bardzo wydajny okrągły parowy kocioł warzelny z grzaniem pośrednim Stworzone jako rezultat ponad 40 letniego doświadczenia w produkcji kotłów warzelnych Pozwala na gotowanie zup, gulaszy, makaronów, dań mlecznych; gotowanie na parze mięsa, ryb, warzyw, grzybów; podgrzewanie lub gotowanie na parze mrożonych lub półgotowych potraw Idealnie sprawdzi się w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, szkoły, szpitale, zakłady karne lub różnego rodzaju lokalach gastronomicznych Kocioł jest pośrednio ogrzewany za pomocą pary technologicznej pochodzącej z zewnętrznej instalacji parowej, wytwarzanej w przestrzeni między płaszczami z podwójnymi ściankami, o ciśnieniu roboczym 0,5 bar, gwarantuje równomierne ogrzanie bez ryzyka przypalenia Standardowo kocioł wyposażony jest w odwadniacz parowy oraz automatyczny odpowietrznik Odwadniacz parowy pozwala na odprowadzanie kondensatu zbierającego się w dolnej części ogrzewacza, natomiast odpowietrznik automatycznie odpowietrza ogrzewacz Wyposażony w ręczny system uzupełnianie wody w płaszczu wodnym Zbiornik ogrzewacza napełniany jest wodą za pomocą kranu z obrotową wylewką, z przyłączem zimnej wody z sieci Zlewanie wody ze zbiornika odbywa się za pomocą zaworu w postaci kranu lub zaworu spustowego Kran z zaworem 2 cale, ułatwiający opróżnianie kotła, z blokadą przed przypadkowym użyciem W przypadku niefiltrowanej wody z sieci zalecane jest zastosowanie zmiękczacza do wody, aby zachować walory smakowe wody oraz zapewnić urządzeniu ochronę przed zakamienieniem Kocioł szybko nagrzewa się do maksymalnej mocy Zaokrąglona konstrukcja zbiornika ułatwia mieszanie potraw podczas gotowania Pokrywa z zawiasami samobalansującymi – sprężynowy mechanizm odchylania pokrywy pozwala na utrzymanie otwartej pokrywy w jednej pozycji Dno zbiornika warzelnego wykonane z blachy o grubości 3 mm Wyposażony w zawór parowy pozwalający na płynną regulację mocy i dopływu pary, z manometrem Wbudowany sprężynowy zawór bezpieczeństwa, który zapobiega wzrostowi ciśnienia w komorze parowej powyżej dopuszczalnego ciśnienia Kocioł posiada opcjonalną możliwość zamówienia wersji z mieszalnikiem (brak możliwości poprodukcyjnego domówienia i zamontowania) – za dopłatą Mieszadło jest zamontowane na stałe i pozwala na produkcję między innymi sosów, musów owocowych, przecierów, dżemów, smalcu, konfitur, kisielu, budyniu, likieru, polew, lekko gęstych rzeczy Ramiona miksujące, łopatki mieszalnika mogą zostać wykonane na zamówienie i dostosowane pod rodzaj mieszanego produktu, maksymalizując wydajność całego procesu miksowania W całości wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej Podwójny system bezpieczeństwa, profesjonalny system parowy i zastosowanie najwyższej jakości komponentów pozwala na długotrwałe i bezpiecznie działania oraz eksploatację kotła warzelnego Ciśnienie pary w sieci nie powinno być wyższe niż 0,5 bara! W przypadku przekroczenia tej wartości wymagana jest zainstalowanie zaworu bezpieczeństwa Łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP Parametry techniczne: Wymiary zewnętrzne [mm]: 1290x1240x1180 Pojemność [l]: 500 Napełnianie wodą: ręczne System grzania: pośredni Przyłącze wody zimnej: 1/2” Przyłącze pary: 5/4″ Przyłącze instalacji kondensatu: 5/4″ Średnica zaworu spustowego: 2” Maksymalne zużycie pary [kg/h]: ~170 Czas nagrzewania 20-90 °C [min.]: 86 Waga [kg]: 230

Resto Quality: Urządzenia do gotowania i pieczenia

1000 kg, jak leczyć migotanie przedsionków, pirolam na paznokcie, złamany duży palec w stopie gips, kostkarka z kruszarka do lodu, nebulizator, 90 45 45

yyyyy